מקבץ טיפים לגירושין מאת עו"ד אביבית מוסקוביץ דיני משפחה והליך גירושין

לשמירה על חשאיות חשיבות מכרעת בהליך גירושין.
הליך גירושין הנו תהליך קשה מבחינה רגשית ולכן הצורך הראשוני של הצדדים הנו לשתף את הסובבים אותם. למרות זאת, יש להימנע מלחשוף צעדייך לסביבה הקרובה ובמיוחד באם טרם פנית לקבלת ייעוץ משפטי אצל עו"ד גירושין.

אותם המקשיבים עלולים במכוון או שלא במכוון לספר לבן/בת הזוג על הצעדים המשפטיים המתוכננים ובכך לסכל את אפקט ההפתעה ואת היתרון היחסי בהליך הגירושין. לעולם לא תוכל/י לדעת באמת מי מחבריך מצדד בך ומי בבן/בת זוגך.

שמירה על חשאיות בעניין צעדייך הכרחית גם בעת שיחות המתקיימות בטלפון ו/או באינטרנט. יתכן שבן/בת זוגך התקין/נה מכשיר הקלטה על הטלפון בבית, על הטלפון הנייד שלך וגם על המחשב. בנוסף, תה/י מודע/ת לכך כי יתכן ובן/בת זוגך נושא/ת על גופו/ה מכשיר הקלטה על מנת להקליט עמך שיחות אשר יהוו ראיות בערכאות המשפטיות, כגון הודאה של אשה שבגדה בגבר או להפך.

בדוק/בדקי את זכויותיך ואת מצבך המשפטי

הליך גירושין הוא הליך אמוציונלי אשר מרבית האנשים עוברים בפעם הראשונה בחייהם.
מדובר במסע ארוך הדורש ליווי של איש מקצוע בעל ידע ומיומנות ואף אחד לא יכול לעבור אותו לבד.
אדם חסר השכלה משפטית, ואף מי שרכש השכלה משפטית תאורטית ואין לו ידע מעשי, לא יוכל לנהל לבדו את המערכה של הליך הגירושין.
אפילו מי שהוא במקצועו עורך דין, אם העיסוק בגירושין אינו מקצועו זקוק לעזרה של משפטן.

על כן חשוב, למן תחילת המשבר, לגייס עורך דין בעל התמחות ספציפית בענייני משפחה, אשר ינהל עבורכם את תיק הגירושין מתחילתו ועד סופו ויסלול עבורכם נתיב בטוח, באמצעות עצותיו המשפטיות והאסטרטגיה הנכונה שיתווה עבורכם, עד הגעתכם, בלווייתו, לחוף מבטחים.

אם בחרנו נכון, נגלה לעתים קרובות שדמות זו הפכה להיות עבורנו דמות תומכת, מכילה, משקפת את המציאות ומסדרת את הכלים על לוח השחמט לטובתנו הגבוהה ביותר.
עורך הדין המתמחה בענייני גירושין יישב עמנו, יבדוק את מכלול זכויותינו ויסביר לנו את כל זכויותינו המשפטיות.
כך למשל, הוא יבדוק עבורנו מה חלקנו בזכויות הפנסיוניות של בן/בת זוגנו ; האם חסכונות שנצברו על ידי מי מאיתנו הים משותפים ומה חלקנו בהם ; מה חלקנו, אם בכלל, בנכסים אשר רשומים במלואם ע"ש בן זוגנו, לרבות במקרקעין ; האם זכויות וכספים בחשבונות בנק נפרדים הנם ברי חלוקה ; האם זכויות שקיבלנו בירושה או מתנה שהם ברי חלוקה, ואם כן באיזה אופן ; האם יש נפקות לכך שצד אחד השקיע יותר מהאחר מבחינה כלכלית ברכישת דירה ו/או שיפוצה לעניין אופן חלוקת הרכוש ועוד.

אל תאפשר/י הגדלת יתרת חובה בחשבון המשותף

לרוב החוב בחשבון הבנק המשותף יחולק בין שני בני הזוג מעצם היותם בעלי החשבון. במידה והנך חש/ה כי את/ה ניצב בפני הליך גירושין, בדוק/י האם יש הוצאות חריגות בחשבון הבנק המשותף ו/או בכרטיסי האשראי ובמידה והנך נוכח/ת כי אכן כך הדבר, ניתן לפנות לבנק ולתת הוראה חד צדדית כי כל חיוב בחשבון יבוצע רק בהסכמת שני בעלי החשבון. בדרך זו את/ה עשוי/ה למנוע הסתבכות כספית ומלכודות שיתכן שהצד השני טומן ואשר לעתים מטרתו להראות רמת חיים גבוהה ובכך לזכות במזונות גבוהים ו/או ליטול כספים במטרה להשתמש למטרותיו הפסולות ועוד.

הכנה ואיסוף ראיות

איסוף חומר רקע וגיבוש תשתית ראייתית, הנסמכת על השגת מידע וצילום מסמכים, אשר מעידים הן על על רכוש וזכויות המצויים בידי הצד השני, הן על בגידה ו/או התעללות נפשית או גופנית יסייעו לך לתמוך בטיעונך ולהשיג עדיפות בסוגיות עקרוניות בגירושין.

אסוף/פי כל מידע אפשרי על מצב הנכסים שלכם ושל בן/בת זוגכם, וכן בכל הנוגע להכנסותיו/ה. עם גילוי הרצון להתגרש, מסכים מהותיים עלולים להיעלם באורח פלא.

אל תערב/י את ילדיך בהליך הגירושין

הימנעו מלערב את ילדיכם בסכסוך הגירושין ואל תביעו דעה שלילית על ההורה האחר בפניהם.
זכרו ! כך או כך הם עוברים טלטלה בשל הליך הגירושין ואין כל מקום להכביד עליהם מעבר לכך.
בנוסף, אל תשתמשו בילדיכם ככלי לניגוח בהורה האחר – זוהי טעות נפוצה של הורים, אשר בדרך זו גורמים לילדיהם לנזק, תסכול ולעתים אף לטראומה לכל החיים !
אל תביאו אותם למצב בו הם צריכים "לבחור צד" – תניחו להם שכן בכל מקרה אין להם כלים להתמודד עם האבדן אותו הם חווים בפירוק התא המשפחתי, מה גם שעירובם בסכסוך לא יקנה למי מכם יתרון בהליך הגירושין.

אם את/ה חושש/ת כי בן/ת זוגך עומד/ת להגיש נגדך תביעה עשה/י כל מאמץ להקדים אותו/ה

בניהול הליך גירושין חשוב להימצא תמיד עם היד על הדופק. הקדמת בן/בת זוגך בפניה לערכאה המשפטית, המשרתת את מטרותייך, תקנה לך ראשוניות במסגרת "מירוץ הסמכויות", המתקיים בין בית הדין הרבני לביהמ"ש לענייני משפחה ותאפשר לך לנהל ולהוביל את התביעה בערכאה בה בחרת.

בכל מקרה היוועץ/י בעו"ד המתמחה בענייני גירושין על מנת לזכות "במירוץ הסמכויות" שכן הדעה הרווחת לפיה בכל מקרה עדיף לאשה לתבוע בביהמ"ש למשפחה ולגבר בביה"ד הרבני אינה נכונה בכל המקרים.

שים/מי חפצי ערך במקום בטוח על מנת למנוע מבן/בת זוגך להעלימם

לעתים קורה שתוך כדי הליך הגירושין, אחד הצדדים רוצה להעשיר את הקופה הפרטית שלו ולצאת עם שלל רב יותר, או לחלופין להכביד על הצד השני, וכך קורה לא אחת כי אותו צד עשוי להעלים חפצים יקרי ערך, הן מהצד הכלכלי והן הסנטימנטלי, כגון תכשיטים, מזכרות ועוד.
לפיכך, מומלץ לשים את כל אותם פריטים יקרי ערך במקום מבטחים, אליו הצד השני לא יוכל להגיע ולא יוכל להעלימם, וכך תיחסך לכם עגמת נפש רבה.

יש לזכור כי בגירושין – כל מקרה הוא לגופו !

מכרים, קרובים או חברים אשר התנסו בעבר בהליך גירושין ינסו תמיד להעניק לך עצות המבוססות על ניסיונם האישי עת היו מעורבים בסכסוך גירושין. לרוב המדובר בעצות שאינן מתאימות לנסיבות המסוימות של המקרה שלך. נקיטת פעולה כלשהי בהתבסס על עצות אלו של "יודעי דבר" עלול לגרום לך נזק בלתי הפיך ולשבש את ניהול אסטרטגיית הגירושין הפרטית שלך ועל כן יש להישמר מעצות שכאלו הגם שהינן מאנשים אשר רוצים בטובתך. זכור/י, כל מקרה שונה ולכל משפחה נתונים עובדתיים שונים.

אין לנקוט באלימות מכל סוג שהוא

לא משנה עד כמה הליכי הגירושין יהיו קשים או כואבים – אסור לנקוט באלימות כלפי בן/בת הזוג או הילדים בשום מצב. נקיטת אלימות יכולה להוביל לפתיחת תיק פלילי במשטרה וכן להרחקתכם מבית המגורים למשך מס' חודשים. חשוב גם לזכור כי מעבר לאיסור הפלילי שבאלימות, יש להתנהגות אלימה אף השלכות בניהול תיק הגירושין עצמו.

מהצד השני, אציין כי לעיתים מועלית טענת האלימות, באמצעות הגשת תלונת שווא במשטרה לגבי אלימות שלא הייתה. ישנם מקרים לא מעטים שבהם מי מהצדדים עשה שימוש בשוט אלימות השווא, אך בדיקות מקיפות העלו שאין לטענות הללו כל שחר. כמובן, צד שכזה עשוי להינזק מהתנהגותו גם מהפאן הפלילי וגם לקבל קנס בהליך האזרחי.

למשל, האשמות שווא במשטרה עלולות לגרור הגשת כתב אישום ורישום פלילי כנגד בן הזוג, מה שעלול לגרום לאובדן מקום עבודתו ושלילת יכולתו הכלכלית לעמוד בכבוד בתשלום דמי המזונות.
יש להיזהר מפני נקיטת אלימות בכלל, ובוודאי מפני השמעת טענות שווא על אלימות שלא הייתה ולא נבראה. יש לזכור שההשלכות שמתהוות להאשמות סרק עלולות להזיק בטווח הרחוק לשני הצדדים.

ערוך/כי צוואה בה תקבע/י מי ירש את רכושך

יש לשים לב כי כאשר אנו נכנסים להליך גירושין, עלינו להחליף את המוטבים בזכויות בהן רשומים מוטבים וכן לערוך צוואה.
לעתים קרובות אותם צדדים המצויים בהליך גירושין כ"כ עסוקים בסכסוך הגירושין ומתעלמים מכך שאם מי מהם ילך לעולמו, בן/בת זוגו באותה העת עימם שרוי בסכסוך, יירש מחצית מרכושו עפ"י חוק. לפיכך, במקרה שכזה עריכת צוואה הנה משמעותית ביותר.

יש לזכור כי גם לאנשים שהנם גרושים ולהם ילדים קטינים, חשוב לערוך צוואה שכן במידה ואותו הורה ילך לעולמו, הרי לפי חוק כל הרכוש יעבור לילדיו הקטינים, וההורה הנוסף שהינו אפוטרופוס לקטינים עשוי לפעול ביחס לאותם כספים שלא בדרך בה המוריש היה רוצה כי יפעל. לפיכך, בצוואה ניתן להסדיר מי יהיה הנאמן לרכוש של הקטינים, והוא זה שיחלק להם הכספים והרכוש כפי שהמצווה היה מעוניין.

פנו עוד היום למשרד עו"ד ונוטריון אביבית מוסקוביץ’ המתמחה בייצוג וליווי משפטי גם במקרים מורכבים המצריכים תחכום ויצירתיות.

תוכלו לקבל הכוונה וייעוץ מיידי אם תמלאו את פרטיכם בטופס או ניתן ליצור קשר טלפוני: 03-6133995052-3986655

צרו קשר לפרטים נוספים

עורכת הדין אביבית מוסקוביץ במספר טיפים חשובים למי שעומד בפני גירושין

Handle with care

פרטי התקשרות

שנתקדם יחד לצעד הבא?

    *שדה חובה

    מפת הגעה