Blog
בלוג מאמרים

11 פעמים? גם פעם אחת צריך לדעת להתגרש. 3 שאלות, 3 תשובות

3 ינואר, 2010 על ידי עו"ד אביבית מוסקוביץ

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץ

הליך הגירושין הוא לעיתים ארוך, מייסר וכואב. יש כאלה שעוברים אותו, וזה מספיק להם לחיים שלמים. אבל מה תגידו על מישהו שעבר את ההליך 11 פעמים ב- 20 שנה?

בשבוע שעבר פרסם הכתב אורי פז מ"מקור ראשון" את הסיפור המדהים של הגבר שהתגרש 11 פעמים. כנראה באמת מדובר בשיא ישראלי, היות ולא מוכר לי מקרה דומה מסוג זה של גרוש סדרתי. הגבר, בן 50, הגיע לבית הדין הרבני בירושלים בנוגע לבקשת גירושין. לאחר פתיחת התיק התברר שהגרוש הטרי אומנם נוהג להתחתן כל שנתיים, אבל גם מקפיד להתגרש כל שנתיים ומחפש את הכלה החדשה. לשבחו יאמר שהוא מנסח עם כל גרושותיו הסכם גירושין לצורך הפרידה וסידור הגט.

בכתבה מצוין כי בית הדין שיבח את הגרוש הסדרתי בכך שהוא מנסח עם כל גרושותיו הסכם גירושין לצורך הפרידה וסידור הגט. עם בת זוגו האחרונה הוא ניסח הסכם גירושין בו חולקו ביניהם החובות שצבר הבעל במשך שנות הנישואין. כששאלו אותו הדיינים אם הוא לא מצטער על כך שלא הגיע לשלום בית עם אשתו הראשונה, הוא ענה בפשטות שכשמתגרשים פעם אחת נכנסים למערבולת של נישואים וגירושין, תוך חיפוש מתמיד אחר ההתנסות הבאה.

למרבה המזל, רוב המתגרשים, הם לא מהסוג של חובב הגירושין עליו מסופר בכתבה, אחרת בתי הדין הרבניים ובתי המשפט לענייני משפחה, העמוסים ממילא, היו קורסים באחת. אז למען אותם המתגרשים ה"חד פעמיים", שעבורם זו הפעם הראשונה, וברוב המקרים, גם הפעם האחרונה. שלוש תשובות לשאלות פופולאריות שאני נשאלת על ידי מתגרשים טריים:

אני וזוגתי מעוניינים להתגרש – מה העצה הכי טובה שהיית נותנת לנו?

להתגרש זה לא פשוט. גם לא עבור מי שעושה את זה 11 פעמים. במקרה בו שני בני הזוג מעוניינים בגירושין בהסכמה, יש לפנות למייצג משותף אשר יערוך ביניהם גישור, יוביל אותם להסכמות משותפות, יסביר להם מה החוק והפסיקה קובעים ויובילם לחוף מבטחים ולסיום יחסיהם ברוח טובה במהירות האפשרית.

מה קורה כאשר אחד הצדדים מסרב לתת גט? מה צריך לעשות בן הזוג שמעוניין להתגרש?

בן זוג הרוצה להתגרש בדרך כלל יגיש תביעת גירושין. חשוב לציין שכאשר מדובר בזוג יהודים שנשואים כדת משה וישראל, כמו מרבית אוכלוסיית מדינת ישראל, יש להצביע על עילת גירושין. נכון הדבר כי בתיקים רבים משולבת אף אסטרטגיית גירושין אשר מסייעת בהגשמת המטרה, אך כל תיק שונה ממשנהו ולכן גם האסטרטגיה משתנה בהתאם.

האם ניתן לכפות גירושין על אישה שחתמה על הסכם גירושין, אולם מסרבת להתגרש?

אשה שחתמה על הסכם גירושין, אך מסרבת להתגרש, ניתן לבקש סנקציות נגדה בבית הדין הרבני אשר יגרמו לה להסכים להתגרש. הסנקציות הן מגוונות. למשל ניתן לעכב בארץ. ישנה גם סנקציית מאסר בחוק, אך אני אינני מכירה את הדיין שנתן סנקצייה כזו כנגד אשה. כנגד גברים, סנקציות מסוג אלא נמצאות בשימוש בפועל.

מאת: עו"ד אביבית מוסקוביץ

Handle with care

פרטי התקשרות

שנתקדם יחד לצעד הבא?

    *שדה חובה

    מפת הגעה